Ozon Tedavisi
Ozon Tedavisi Nedir?
Kökeni 1900’lü yıllara dayanan vc insanların bulduğu ilk tedavi yöntemlerinden olan Ozon Tedavisi son yıllarda ülkemizde rağbet görmeye başlamıştır. Özellikle tv programları ile popülaritesi artan bu yöntem günümüzde sık sık başvurulan bir tedavi olarak bilinir.
Tabii ki bu tedavi yöntemi ilk çıktığı yıllardaki haliyle kalmamış, seneler içerisinde gelişim göstererek en optimum seviyeye gelmiştir. Kullanım alanları da artan ozon tedavisi, havada bulunan ozon gazı ile yapılan bir takım işlemlerin bütününe verilen isimdir. Dünyamızı saran ozon tabakası içinde farklı gazlar bulunmaktadır. Bu gazlarda bulunan alaşımlar kullanılarak tedavi amacıyla teknikler geliştirilmiştir. Ozonda bulunan oksijen belli oranlarda ayrıştırılarak kullanılır. Ozon Tedavisi sayesinde cilt sağlığının düzeltilmesi ve hücrelerin yenilenmesi gibi bir çok faydalı tedavi amaçlanır. Ozon tedavisi uzman kontrolü altında profesyonel kişiler tarafından uyglanmalıdır. Bu tedavi yönteminde klinik ve doktor tercihi çok önemlidir.
Ozon Tedavisi Kimlere Yapılır?
Ozon Tedavisi uygulanan kişiler bir çok konuda farklılık gösterebilir. Çoğu hastalıkta kullanım alanı olduğu için Ozon Tedavisi tercih eden hasta skalamız geniştir. Ozon Tedavisi Kimlere Yapılır sorusunun cevabı ise genellikle kanser hastaları olarak ortaya çıkar. Kanser hastaları gördükleri tedavi ve ilaç yöntemleri sebebiyle bağışıklığı hemen düşen kategorideki hastalarımızdır. Kanser tedavisi gören danışanlarımız hasar görmüş bağışıklık sistemlerini ayağa kaldırmak için ozon tedavisine yönelirler ve doktorları tarafından desteklenirler. Yine farklı konularda gördükleri ilaç ve tedavi yöntemleri sebebiyle bağışıklık sistemi zarar görmüş kişiler ozon tedavisine yönelirler. Kozmetik olarak sağlıklı bir cilt ve genç görünüm elde etmek isteyen danışanlarımız da ozon tedavisi sayesinde amaçlarına kısa sürede ulaşabilir. Kısacası her alanda kendine yer bulan bir tedavi yöntemidir.
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon Tedavisi nasıl yapılır sorusuna verilecek cevaplar farklılık göstermektedir. Ozon tedavisi konusunda çekinceleri olan danışan sayısı oldukça fazladır. İsminden dolayı bir tedirginlik yaşamanız mümkün ancak oldukça kolay ve sıkıntısız bir işlemdir.
Bir çok farklı şekilde uygulanabilen bu tedavi yöntemi, en etkili sonucu alma açısından, en çok bilinen şekilde, damar yoluyla gerçekleştirilmektedir. Hastanın kendi kanı alınarak yapılan işlemin detayları şu şekildedir. Öncelikle danışandan kendi kanı alınır ve özel cihazlara sokulur. Hastadan alınan kan oksijen bazında zengin hale getirilir ve zenginleştirilmiş yeni kan hastaya geri enjekte edilir. Tıpkı serum almak kadar basit olan damarda nenjekte yöntemiyle zenginleştirilmiş kan hastaya yeniden nakledilir. Damardan uygulandığı için etkisini anında görmek mümkündür. Kan alımında uygulanacak kan alma miktarı ve kanın zenginleştirilmesinde kullanılacak oranlar uzman bir doktor tarafından belirlenip, takip edilerek hastaya uygulanmalıdır. Doğru yöntemleri uygulayarak Ozon Tedavisi’nden alınacak verim maksimum düzeye çekilir.
Ozon Tedavisi Ne Kadar Sürer?
- Ozon tedavisine ihtiyaç duyan her danışanın sebepleri farklı olduğu için uygulanacak miktarlar ve tedavi yöntemi farklılık gösterebilir. Kişilerin ozon tedavisine başvurma amaçları birbirinden farklı olduğu için genel bir süreden söz etmemiz imkansız hale gelir.Kişinin ihtiyaçları ve sebepleri değişken olduğu için seans süreleri ve sıklıkları da değişkenlik göstermektedir.Özellikle genetik özellikler ve kronik hastalıkların etmenleri sürece farklılıklar katmaktadır. Doktorlarımızın yaptığı muayene ve tahliller sonrası çıkacak sonuçlar seans sürelerine ve tedavide kullanılacak elementlerin miktarlarına etki etmektedir. Ortalama 10-15 dakika süren ozon tedavisinde seans aralıkları ise 1-2 hafta olarak belirlenmiştir. Hastanın durumuna göre seasn aralığı belirlenir ancak 2 haftayı geçmez.
Ozon Tedavisi Faydalı Mıdır?
Yazımızın başında belirttiğimiz gibi Ozon Tedavisi 1900’lü yıllardan beri uygulanmaktadır ve bu kadar uzun sürede testler, deneyler yapılarak en verimli hale getirecek geliştirmeler sağlanmıştır.
Hücreler her zaman oksijene ve bazı elementlere ihtiyaç duymaktadır. Yeterli oksijeni sağlayamayan hücreler bazı fonksiyonlarını kaybetmektedir. Kaybedilen kan hücrelerinin sayısını önemli miktarda azaltan ozon tedavisi azot bakımından da zengin hale getirilerek hastanın vücuduna geri verilmektedir. Tedavi uygulandığı andan itibaren kendini daha dinç ve enerjik hisseden hastalarımızın bağışıklık sistemleri de anında etki görmektedir. Ozon tedavisinin bir sonucu olarak ciltte yenilenme ve ciltte daha dinç görünüm de elde edilmektedir. Ciltte gençleşme de elde ettiğimiz ozon tedavisini uzman hekimler eşliğinde doğru klinik merkezlerinde uygulamak hayati önem taşımaktadır.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda İşe Yarar?
Ozon tedavisi kullanılan hastalıklar listesi oldukça geniştir. Uzmanların tavsiyesi ile birlikte başta kanser olmak üzere pek çok farklı hastalık tedavisinde destekleyici olarak tercih edilen ozon tedavisi ile birlikte iyileşme süreçleri kısaltılmaktadır. Anlatıldığı üzere bu tedavinin uygulama biçimlerinden biri kanın alınarak işlenmesi usulüdür. İnsanların bedenleri daha temiz ve sağlıklı bir kana sahip olduğu için ozon tedavisi ile kan dolaşımı hastalığı bulunanlar rahat edebilmektedir. Kronik yorgunluk sendromu geçirenler, karaciğer hastalıkları ve cilt mantarı gibi sorunları olanlar da ozon terapiile yaşam standartlarını yükseltebilmektedir. Ayrıca ülser tedavisi için de ozon tedavisi kullanıldığı bilinmektedir. Son olarak ciltte açılan yaraların tedavisi için kan hücrelerinin aktif bir şekilde çalışması gerekmektedir. Ozon tedavisi uygulaması kan hücrelerini oksijen bazında desteklediği için yaraların iyileşmesinde tercih edilen tedavilerden biri olması sağlanmıştır. Sedef ve akne gibi cilt hastalıklarının tedavisi için de kullanılmaktadır.
Ozon Tedavisi Hangi Tedavi Yöntemleriyle Kullanılır?
Klasik tıp sistemlerinde var olan ana tedavi birimleri hastalık türlerine göre değişim göstermektedir. Bu yüzden tedavisi devam eden hastaların destekleyici tedavilere başlamadan önce mutlaka uzmanlara danışmaları gerekir. Çünkü ana tedavide kullanımda olan ilaçlar destekleyici tedavi sistemlerinde kullanılacak olanlarla tepkimeye girerek istenmeyen sonuçların elde edilmesine neden olabilir. Ancak ozon tedavisi kimlere uygulanır içeriklerinde de detaylandırıldığı üzere bu tedavi sisteminin bireylerin sağlıklarına olumsuz bir etki yarattığı görülmemiştir. Sistem zaten ana tedavi birimlerini destekleyen modern tedavi yöntemlerinden biridir. Yine de özellikle kansızlık derecesi ileri boyutlara ulaşmış kişilerde ozon tedavisi önerilmemektedir. Çünkü haftada bir ya da iki kez uygulanan kan değişimleri bu tür hastaların oldukça yorgun düşmesine neden olabilmektedir. Kansızlık ve kanama gibi sıkıntıların olmaması halinde ozon tedavisi hemen her ana hastalık tedavisinde destekleyici olarak tercih edilebilir ve tüm danışanlara uygulanabilir.
Ozon Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
- Ozon Tedavisi uygulanan danışan sonuçları hızla görmektedir.
- Ozon Tedavisi ile beraber ek bir tedavi yöntemi gerekmez.
- Ozon Tedavisi ile beraber ek olarak bir ilaç kullanımı gerekmez.
- Hastadan kendi kanı alınıp zenginleştirilerek geri verildiği için komplikasyon meydana gelmez.
- Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde anında etki göstererek bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Her yaştan ve her cinsiyetten danışana kolaylıkla uygulanabilir.
- Serum yoluyla uygulandığı için 30 dakika içerisinde işlemler biter.
- Günlük yaşama ve sosyal hayata olumsuz bir etkisi bulunmaz.